Diós lepény recept

A Diós lepény hozzávalói:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
15 dkg dió
15 dkg liszt
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál tej
3-4 tojás habja a tésztához


A Diós lepény elkészítési módja:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá keverjük a diót, lisztet, vaníliás cukrot, a citrom héját és a tojások felvert habját. Kivajazott tepsibe (kicsi), közepesen meleg sütőben sütjük. A tetejére 20 dkg cukrot a tojások sárgájával kikeverünk a citrom levével ízesítjük, a tészta tetejére simítjuk, és sütőben szárítjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook