Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rizsfelfújt eperöntettel recept

Rizsfelfújt eperöntettel recept

A Rizsfelfújt eperöntettel hozzávalói:
2 dl rizs
8 dl tej
10 dkg mazsola
fél dl rum
3 tojás
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
5 dkg vaj
- az eperöntethez:
40 dkg eper, 1 kiskanál citromlé, 3 evőkanál méz
.


A Rizsfelfújt eperöntettel elkészítési módja:
A mazsolát áztasd be a rumba. A rizst öblítsd le folyó vízzel és a tejben főzd puhára. Könnyen leéghet, ezért állandóan kevergesd. A tojássárgákat verd habosra cukorral, ízesítsd vaníliás cukorral, majd add hozzá a lecsöpögtetett mazsolát és a tejberizst. Végül a tojások fehérjéből vert habot is forgasd bele. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és simítsd bele a rizses masszát. Told előmelegített sütőbe és 180 fokon kb. fél óra alatt süsd aranyszínűre. Eközben készítsd el az eperöntetet: A megtisztított epret egy kis citromlével és a mézzel turmixold simára. A megsült rizsfelfújtat a formából kiborítva, porcukorral megszórva tálald. Külön tálban kínálj mellé eperöntetet.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rizsfelfújt eperöntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook