Kókusz dió recept

A Kókusz dió hozzávalói:
- a külsejéhez: 30 dkg darált dió, 20 dkg barna cukor, 5 dkg keserű kakaópor, 1 tojás, 2 evőkanál rum
- a belsejéhez: 10 dkg rama margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
- a forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelék
- a díszítéshez: 15 szem fél dióbél


A Kókusz dió elkészítési módja:
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint mikor szilvásgombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókusz dió elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook