Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pannacotta eperrel recept

Pannacotta eperrel recept

Elkészítési idő 400 perc

A Pannacotta eperrel hozzávalói:
Az epres szószhoz:
150 g eper (akár mirelit is lehet)
40 g cukor

A tejpudinghoz:
250 ml tej
250 ml tejszín
50 g cukor
4 g zselatin
1 rúd vanília
leheletnyi őrölt kardamom


A Pannacotta eperrel elkészítési módja:
Először az epres szószt készítjük el. Az epret és a kristálycukrot egy edénybe tesszük. Kis lángon, folyamatos keverés mellett kb 10-15 perc alatt darabos szószt főzünk belőle. Vigyázzunk, mert könnyen leég! A kész szószt elosztjuk a poharak aljába, minden pohárba tegyünk egy púpos evőkanálnyit. Most maga a Panna Cotta, azaz a tejpuding elkészítése következik. Félbevágjuk a vaníliarudat, kikaparjuk a magjait, majd a magokat és a héjat is bele A kristálycukrot alaposan összekeverjük a zselatinporral egy kis tálban. A tejes keveréket közepes lángon felforraljuk. Ha felforrt a tejes alap, zárjuk el a gázt, vegyük ki a vaníliarudat, és öntsük bele a zselatinos cukrot. Keverjük pár percig - legalább 5 perc -, míg a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik. Egy finom szűrőn kereszül, az eperszószra, a poharakba szűrjük a tejpudingot. Ha megvagyunk, tegyük őket a hűtőbe, és hagyjuk 6 óra alatt meghúzni a tejpudingokat. Figyelem! A tejpuding ilyenkor még hígan folyós! Ez ne ijesszen meg senkit, a hűtőben meg fog kötni! Ha kihült mentalevéllel díszítem


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pannacotta eperrel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook