Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Indiai csirkecombok

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Indiai csirkecombok
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:6 csirkecomb (kettévágva)
6 gerezd fokhagyma
1 doboz szeletelt ananász konzerv
1 doboz barack befőtt
só, curry, őrölt gyömbér, olaj
Elkészítés:A csirkecombokat besózzuk, mindkét oldalukat jól megszórjuk gyömbérrel. Tepsibe helyezzük őket, majd olajat és egy pohár vizet öntünk alá, fóliával lefedjük.
Közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk, majd megpirítjuk.
Nagy serpenyőben, pici olajon enyhén megpároljuk a felszeletelt fokhagymát (én inkább kinyomom). Rátesszük az ananászt és a darabolt barackot, megszórjuk curryvel majd egy rövid ideig pároljuk.
Felöntjük a befőttek levével, belehelyezzük a csirkecombokat, fedő alatt lassú tűzön még egy kicsit főzzük.
Tanácsok:A curry isteni ízt ad az egésznek, nem kell sajnálni belőle. Én még őrőlt gyömbért is teszek a gyümölcshöz és bármily furcsán hangzik a fokhagyma tökéletesen illik ehez.

Nagyon finom kaja, a legjobb krumplipürével.
Ja és a gyümölcsös ragu sosem elég rá, én mindig dupla mennyiségből csinálom.
Felvitte:arwenn, 2006-11-17, 07:52