Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Nagyanyám narancstortája recept

Nagyanyám narancstortája recept

Elkészítési idő 80 perc

A Nagyanyám narancstortája hozzávalói:
A tésztához: 8 db
tojás
10 dkg
vaj
30 dkg
vaníliás cukor,fél vanília rúd
30 dkg
liszt.A krémhez: 5 dl
tejszín
25 dkg.porcukor
6 db narancs reszelt héja
fél rúd összetört vanília,


A Nagyanyám narancstortája elkészítési módja:
Fél rúd vaníliát összetörünk és a 30 dkg. cukorhoz keverjük, amihez hozzáadjuk a feltört tojások felvert sárgáját és az olvasztott vajat. Az egészet alaposan átdolgozzuk, majd hozzátesszük a tojások keményre felvert habját és a lisztet is.Összekeverjük, ellapítjuk és kikent meglisztezett tepsiben kb. egy óra alatt készre sütjük. Ha kész teljes lehűlésig a tepsiben hagyjuk, majd kivéve 4-5 levélre vágjuk. Közben elkészítjük a krémet. Egy kevés porcukrot, tejhabot, és narancshéjat félre teszünk. A vanília rúd másik felét szintén összetörjük és a porcukorral, valamint a narancsok finoman lereszelt héjával összekeverjük. Habosra keverjük a tejszínt és közben óvatosan hozzápergetjük a cukrozott keveréket.Ha kész a tésztalapokat megkenjük a habbal. A torta tetejét a visszamaradó habbal kenjük be. Hűtőben tároljuk, hogy a kinálás előtt a krémek állaga megmaradjon.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nagyanyám narancstortája elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook