Főoldal » Receptek » Weight Watchers receptek » Zabkorpás-zabpelyhes túró gombóc recept

Zabkorpás-zabpelyhes túró gombóc recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Zabkorpás-zabpelyhes túró gombóc hozzávalói:
0,5 kg félzsíros túró 16
2 ek zabpehely 5
4 ek zabkorpa 3
100ml tejföl 10
100ml kefír 2
tojás 2 db 4

össz: 40 Points
darabja 1 points


A Zabkorpás-zabpelyhes túró gombóc elkészítési módja:
A hozzávalókat összekevered, majd hagyod állni egy kicsit. A mennyiségeket én saccoltam most a korpánál és a pehelynél, így ha túl lágynak látod, akkor tegyél még hozzá zabkorpát. Miután kicsit állt és szikkadt, elkezded vizes kézzel megformázni a gombócokat és közepes lángon forrásban lévő vízbe tenni. Amikor feljött a tetejére, akkor lehet kiszedni. Én több adagban rakosgatom bele, hogy ne legyen egyszerre túl sok az edényben, így könnyebb kiszedegetni. Nekem kb. 40 gombóc lett ebből és egy adag 4-5 darab. Én 5 darabbal degeszre laktam, de csak olyan kellemesen. :-)

Én a családnak darált mandulával tálaltam, de a klasszikus a pirított morzsa lenne. Nekem magában is nagyon ízlett egy kis szilvalekvárral, de van aki tejföllel szereti. Mindenki ízlése szerint variálhatja, de a pontokat számolni kell. Magában 1 pont egy nagyobbacska gombóc.


Kategória: Weight Watchers receptek


A zabkorpás-zabpelyhes túró gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook