Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Avasi pincepörkölt recept

Avasi pincepörkölt recept

Az Avasi pincepörkölt hozzávalói:
4 személyre:
70 dkg sertéstarja,
60 dkg burgonya,
4 fej vöröshagyma,
pár gerezd fokhagyma,
őrölt bors, só, pirospaprika,
2 db zöld paprika,
2 db paradicsom,
3 dl fehér bor, de nem édes,
egy kevés víz.


Az Avasi pincepörkölt elkészítési módja:
A tarját bepácoljuk: a húst felkockázzuk, besózzuk, beborsozzuk, apróra vágott fokhagymával megszórjuk, ráöntjük a bort, majd annyi vizet öntünk még hozzá, hogy a húst teljesen ellepje. 1 napra hűtőbe tesszük. Majd másnap, a vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk, megszórjuk egy kis fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd a szintén kockákra vágott burgonyát, s végül felöntjük vízzel. Mikor már egy kicsit megfőtt a burgonya, hozzáöntjük a húst az összes levével együtt, ha kell fűszerezzük vagy öntsünk hozzá még bort. (ez már ízlés dolga) Jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


Az avasi pincepörkölt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook