Anyós lepény recept

Az Anyós lepény hozzávalói:
50 dkg liszt
12 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
15 dkg zsír
Tejjel összegyúrjuk 3 részre osztjuk, 2 vékonyabb 1 vastagabb lapba kisütni


Az Anyós lepény elkészítési módja:
Töltelék: 2,5 dl forró tejbe 1 csomag vaníliás cukrot, 0,5 dl rumot teszünk és a vastagabb lapot beletördeljük. Külön: 18 dkg cukrot 2 kanál kakaót, 3 kanál barack ízt és 10 dkg vajat kikeverünk, majd hozzáadjuk a tejben kikevert (tölteléket)masszát és együtt simára kavarjuk. Majd a két vékonyabb lap közé töltjük és egy fél napot pihenni hagyjuk, hogy a lapok puhuljanak.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az anyós lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook