Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mascarpone/krémsajt házilag recept

Mascarpone/krémsajt házilag recept

A Mascarpone/krémsajt házilag hozzávalói:
Tejföl


A Mascarpone/krémsajt házilag elkészítési módja:
Egy ritkaszövésű ruhát vagy összehajtott gézt beleteszek a szűrőbe, ezt egy magasabb tálra teszem és beleöntöm a 20%-os tejfölt, amelyet előzőleg mikróban hűtőhidegről 30fokra (tulajdonképp kézmelegre vagy szobahőmérsékletre) felmelegítettem. A melegítés a savó kiválását könnyíti meg, azért előnyös. Túlhevíteni nem szabad, most nem túrót készítünk! A melegítés akár el is maradhat, anélkül is működik, akkor egy kissé tovább kell csepegtetni. Amit ne tégy, ne kavard össze a tejfölt, hagyd úgy egyben, ahogy a dobozból kicsusszan. Így nem vész el a homogenizálás eljárás, a sajt is homogén lesz. A ruhát összecsomózom, és hagyom a savót kicsöpögni. Néhány óra múlva az egészet beteszem a hűtőbe. 24-36-48 óra múlva finom krémsajtunk lesz. Attól függ, hogy mennyire maradjon lágy. Én általában 36-48-60 órásat készítek. A kész krémsajtot üres műanyag dobozban 4-5 napig eltarthatjuk, később már egy picit savanyodhat az íze. Direkt az összehasonlítás miatt vásároltam egy philadelphia krémsajtot. Családtagjaim kóstolással nem tudták megkülönböztetni, melyik krémhez melyiket használtam. A lecsöpögő tejfölsavót egy kis csavaros üvegbe összegyűjtöm, két tejföl csöpögtetéséből pontosan annyi savó lesz, hogy egy nagyon finom kevert süteményt lehet sütni vele. Ha pedig nem sütöm el, akkor kenyérsütéshez 1-1 teáskanállal szoktam adagolni. Nagyon jól használható ecet helyett pl. vajas tésztába is.

Felhasználhatjuk mascarpone helyett, és más édes krémsajtos sütibe, de ehetjük sósan is, különböző fűszerekkel, zöldekkel ízesítve.
Egy 375g-os tejfölből kb. 200-250g krémsajt lesz.


Forrás: "ANYA FŐZTJE"


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mascarpone/krémsajt házilag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook