Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulás-mazsolás sütemény recept

Mandulás-mazsolás sütemény recept

A Mandulás-mazsolás sütemény hozzávalói:
22 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 kiskanál mézessütemény fűszer
2 tojás
2 dl joghurt
0,5 dl frissen préselt narancslé
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg daráltl mandula
3 evőkanál olaj
10 dkg mazsola
- a díszítéshez: kb. 10 dkg hámozott mandula


A Mandulás-mazsolás sütemény elkészítési módja:
A lisztet a cukorral, a sütőporral, a mézessütemény-fűszerrel összevegyítjük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. A masszát egy kivajazott, belisztezett, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. A tetejét kidíszítjük, az egész mandulaszemekkel, majd előmelegített sütőben, 160 fokon 40-45 perc alatt megsütjük. Még melegen forró rácsra csúsztatjuk, s ha kihűlt, cikkekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulás-mazsolás sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook