Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » „Francia" puszedli recept

„Francia" puszedli recept

A „Francia" puszedli hozzávalói:
3 tojássárgája
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 narancs vagy citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2-3 ek rum
franciadrazsé


A „Francia" puszedli elkészítési módja:
A cukrot és a margarint habosra keverem, és egyenként beledolgozom a tojások sárgáját. Hozzáadom a rumot, majd a többi hozzávalót a franciadrazsé kivételével. A tésztát a hűtőbe teszem pihenni legalább 1-2 órára. A megdermedt tésztából kis dió nagyságú gombócokat gyúrok, a tepsire ültetem és belenyomok a közepükbe egy-egy franciadrazsét. 200 fokos sütőben megsütöm aranybarnára sütöm.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A „francia" puszedli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook