Linzer tészta recept

A Linzer tészta hozzávalói:
40 dkg porcukor
3 rama
4 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 citrom héja
1 kg liszt
pici só


A Linzer tészta elkészítési módja:
A száraz dolgokat összekeverjük (liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor, só, citromhéj). A margarint egy kicsit megolvasztjuk és a tojással együtt jól összegyúrjuk tésztáva a száraz hozzávalókkal együtt. Majd be kell tenni egy kicsit a hűtőbe (hogy a vaj visszafagyjon benne) és utána nyújtani. Kilisztzett deszkán kinyújtjuk (kb. fél cm vastagra) és kiszaggatjuk. 180 fokon hamar kisütjük, nem kell pirosra. Kettő darabot összeragasztunk lekvárral, és lehet csokiba mártani.

Mikor kivesszük a sütőből még puha lesz, de pár perc alatt kihül és akkor kell leszedni a tepsiről.

Kör alakút és virág alakút szoktam szaggatni (a virág közepén szúrok egy kisebb kört). A kör alakút csokiba mártom, a kisvirágot porcukorral szórom meg.

Egy-két napot jó pihentetni, miután kész vannak.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A linzer tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook