Horti krémes recept

A Horti krémes hozzávalói:
A tésztához:
34dkg liszt
9dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál cukor
2 tojás
2 dkg szalagáré
tej

A krémhez:
3 evőkanál búzadara(van aki liszttel helyettesíti)
0.5l tej
25dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
3 cs.van.cukor


A Horti krémes elkészítési módja:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,majd hozzá adjuk a cukrot a tojást,a szalgárét,és annyi tejjel gyúrjuk össze,hogy ne legyen túl kemény a tészta. 6 egyenlő részre osztjuk,vékonyra nyújtva a tepsi hátoldalán sütjük. A krémhez a búzadarát óvatosan megfőzzük a tejben,majd hideg vízen folyamatosan keverve lehűtjük.Kikeverjük a vajat a cukorral és a vaniliás cukorral.Végül a már kihült krémhez jól hozzá keverjük,és betöltjük a lapokat. A tetjét csokimázzal,vagy karamellel bevonhatjuk,de a vaniliás porcukor is kiválló. Ez az adag kistepsin sült,nagyhoz duplázd a hozzávalókat,és akkor 6 lapot ad ki!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A horti krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook