Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Erdélyi szász mézes tészta recept

Erdélyi szász mézes tészta recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Erdélyi szász mézes tészta hozzávalói:
1 kg liszt
1/2 kg cukor
6 tojás
2 csapott kiskanál szódabikarbóna
25 dkg margarin
5 evőkanál meleg méz
2 kiskanál fahéj


Az Erdélyi szász mézes tészta elkészítési módja:
A felmelegített mézhez hozzákeverjük a margarint, a fahéjat, a cukrot. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a 6 tojást, a szódabikarbónát, és a lisztet. Fél órát hideg helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetejét tojásfehérjével megkenjük, Mérsékelt tűzön készre sütjük.

Rögtön puha lesz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az erdélyi szász mézes tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook