Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyors "ál-piskóta" - alaptészta recept

Gyors "ál-piskóta" - alaptészta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Gyors "ál-piskóta" - alaptészta hozzávalói:
10 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg margarin
3 tojás
fél csomag sütőpor


A Gyors "ál-piskóta" - alaptészta elkészítési módja:
A margarint egy kislábasba felolvasztom, amíg hűl kikeverem a tojásokat a cukorral. Ebbe rakom a sütőporral elkevert lisztet, majd a langyos margarint. Nálunk ez szokott lenni a gyümölcstorta lapja, én ezt gyors piskotának hívom, mert nem kell semmivel húzni az időt. Pikk-pakk kész van. Most éppen mini-meggyes muffin tésztának használtam. Kikentem vajjal a muffinformát, beliszteztem. Evőkanállal beleraktam a tésztát, rászortam a lisztes meggyet. Azért jó ha lisztezzük, mert akkor nem megy le az aljára. 20 db lesz belőle. 170 fokos sütőben 15-20 perc.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyors "ál-piskóta" - alaptészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook