Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis-diós kocka 2. recept

Csokis-diós kocka 2. recept

Elkészítési idő 55 perc

A Csokis-diós kocka 2. hozzávalói:
6 főre:

• 18 dkg porcukor
• 8 tojás
• 2 kk kakaó
• 18 dkg darált dió
• 1 ek zsemlemorzsa
• 1 cs sütőpor

a mázhoz:
• 15 dkg vaj
• 1 ek tej
• 15 dkg cukor
• 3 ek kakaó


A Csokis-diós kocka 2. elkészítési módja:
○ A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral. ○ A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd azt a tojássárgájás masszával jól összekeverjük. A habot lazán a tésztába forgatjuk. ○ Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy deszka segítségével fordítsuk vissza. ○ Amíg a tészta hűl, elkészítjük a mázat. A vajat és kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és 3 ek kakaót belekeverünk (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg. ○ Amikor megdermedt (kb.1 óra múlva), a tésztát kockára felvágva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis-diós kocka 2. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook