Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós gúla (ahogy én készítem) recept

Túrós gúla (ahogy én készítem) recept

A Túrós gúla (ahogy én készítem) hozzávalói:
a túrósgúla ahogy én készítem:
Töltelék: 0, 5 kg túró, édes gyümölcs (alma banán körte csak kiwit ne mert másnapra savanyú lessz)0, 2 dl tejszín, 1 nagy zselatin, ízlés szerinti cukor. A zselatint a langyos tejszínben feloldom, elkeverem a túróval cukorral gyümivel,
Tészta:2 db 4v 5 tojásos piskóta attól függ mekkora tálba teszed a gúlát, az egyikre ráteszed az edényt és körbevágod, ez lessz az alja, a másikból baracklekvárral készítesz egy tekercet és vékonyan felszeled.


A Túrós gúla (ahogy én készítem) elkészítési módja:
Amikor a tészta és a töltelék kész, akkor a tekercseket az edényed oldalára szépen felsimítod, majd beleöntöd a túrós masszát, és hűtőbe teszed dermedésig. Aztán ha kihült, akkor ráteszed a kerek piskótát, és megfordítod az edényt. Azért, hogy tutira kijöjjön az edényből, ki lehet bélelni folpakkal, és ezt utána lehúzod. Nos ez a gúla. De én ezt szoktam csak a tölteléket egy tortagyűrűbe tenni, és akkor is kiborítom egy megfelelő nagyságú piskótára. Aztán az üres közepét megtöltöm gyümivel és öntök rá zselét. És ez is mutatós. Ha valami nem egyértelmű kérdezz mert lehet, hogy nem jól írtam.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós gúla (ahogy én készítem) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook