Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Farsangi fánk - ahogy anyukám készíti recept

Farsangi fánk - ahogy anyukám készíti recept

Elkészítési idő 120 perc

A Farsangi fánk - ahogy anyukám készíti hozzávalói:
1kg liszt
1csg szárított élesztő
15 dkg cukor
csipetnyi só
3db tojás
15 dkg olvasztott margarin
valamint tej annyi, hogy gyenge tésztát kapjunk


A Farsangi fánk - ahogy anyukám készíti elkészítési módja:
A lisztre rászórjuk az élesztőt,a cukrot,a sót,és a nem forró margarint,majd a három tojást. A tejet meglangyosítjuk, így adagoljuk rá, összegyúrjuk a tésztát. Lehet kézzel is dagasztani, de főzőkanállal is. Mikor ez elkészült, letakarjuk és meleg helyen 1-2 órát pihentetjük. Majd kinyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval vagy egy vékonyfalú pohárral kiszaggatjuk, lefelé tartva kis lyukat vályunk a közepébe és forró olajba kisütjük. Ízlés szerint lehet porcukorral hinteni, lekvárt rákenni, vagy akár mindkettőt.

Arra vigyázni kell,hogy semmi ne legyen hideg, fontos, hogy ne legyenek hidegek a hozzávalók.
Amikor a tésztát meggyúrtuk, akkor meg kell szórni liszttel a tetejét és az oldalát is, így nem ragad a tészta az edény falához.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A farsangi fánk - ahogy anyukám készíti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook