Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Aranygaluska borhabbal recept

Aranygaluska borhabbal recept

Elkészítési idő 100 perc

Az Aranygaluska borhabbal hozzávalói:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
10 dkg cukor
2 tojássárgája
10 dkg margarin
1 cs vaniliás cukor
3 dl tej
10 dkg darált dió vagy diópotló

borhabhoz:
3 dl fehérbor
11 dkg cukor
1 tojássárgája
3 tojásfehérje(kettő a tészta kész.megmaradt)
3 dkg liszt
citromhéj (elhagyható)


Az Aranygaluska borhabbal elkészítési módja:
Az élesztőből 5 deka liszttel, 1 deci langyos tejjel, 2 deka cukorral kovászt készítünk.Amikor a langyos helyre tett kovászt megkelt, a liszttel,a cukorral, a sóval,a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal, 5 deka olvasztott vajjal és a langyos tejjel összekeverve addig dagasztjuk, amíg az edénytől elválik.40-50 percig kelesztjük.Egy mélyebb tepsit megkenünk vajjal.Majd olvasztott vajba mártott kanállal kis halmokat szaggatunk.Mikor egy réteget leraktunk,megszórjuk dióval,és befedjük a maradék tésztával,"ugyanúgy halmokat rakni"Ezután ismét kelni hagyjuk.Majd közép-meleg sütőben megsütjük. Borhab: A tojássárgáját összekeverjük a liszttel és fél deci hideg borral.Csomómentes legyen.A többi bort 6 deka cukorral és a citromhéjjal felforraljuk,és folytonos keverés mellett hozzáadjuk az előbbi masszához.Forrásik hevitjük.Majd a tojásfehérjét felverjük a maradék cukorral és az előbbivel óvatosan elkeverjük.

Én dió helyett,diópótlóval vagy mákkal is szoktam csinálni.Az utóbbihoz vaniliasodót csinálok, ami ugyanúgy készül mint a borsodó,csak bor helyett tejet használok.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az aranygaluska borhabbal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook