Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Szalámisaláta recept

Szalámisaláta recept

Elkészítési idő 20 perc

A Szalámisaláta hozzávalói:
10-10 dkg téliszalámi
paprikás szalámi
csípõs csabai szalámi egy darabban
4 húsos paradicsompaprika
1 csöves csípõs paprika
1 csokor zöldhagyma
2 csokor piros retek
2-2 evõkanál borecet és olaj
1 teáskanál mustár
1 mokkáskanál törött fekete bors
kevés só és cukor
1 evõkanál paradicsomlé


A Szalámisaláta elkészítési módja:
A szalámi bõrét lehúzzuk, a paradicsompaprikát megmossuk, ereit és csumáját kivágjuk, majd mindkettõt vékony metéltre vágjuk. A piros retket megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre, a zöldhagymát pedig tisztítás után karikára vágjuk. A csípõs paprikát hajszálvékonyra szeleteljük. Az olajat elkeverjük a borecettel, a sóval, a cukorral, a mustárral, a paradicsomlével, a törött borssal, majd minden alapanyagot összekeverünk. Legalább fél napra hûtõszekrénybe tesszük, de elkészíthetjük már elõzõ nap is. Tálalás elõtt még egyszer átforgatjuk. Ital mellé kínáljuk friss péksüteménnyel.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A szalámisaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook