Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csehszlovák krémes recept

Csehszlovák krémes recept

Elkészítési idő 6 perc

A Csehszlovák krémes hozzávalói:
4 db tojás
30 dkg cukor
10 evőkanál cukor
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
4 evőkanál kakaó
Krém:
2o dkg margarin
20 dkg porcukor
2 cs vaniliacukor
3 evőkanál liszt
4 dl tej


A Csehszlovák krémes elkészítési módja:
A tojásokat kettévesszük.A sárgájához hozzákeverjük a cukrot,vizet, a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport.A fehérjét felverjük és óvatosan a masszához keverjük.Úgy sütjük mint a piskótát. A margarint habosra kavarjuk a porcukorral. A vaniliacukrot,lisztet megfőzőm a tejben,majd a teljesen kihűlt krémet a margarinos masszához keverem. A tetejét megszórom reszelt csokival.

Ajánlatos vizes késsel szeletelni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csehszlovák krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook