Krémeske recept

A Krémeske hozzávalói:
tészta:ez lehet duplán is csinálni mert lehet alacsonyan is megtölteni a krémmel de akkor viszont nagyobb tészta kel, az sose baj ha nagyobb mert azt le lehet vágni olóval akkorára mint a keret
amúgy szűkösen elég szokott lenni

25 dkg liszt
15 dkg margarin
1 tojás sárgája
1 csipet só
1 dl tejföl

krém:
40 dkg cukor
9 db tojás fehérje
1, 8 liter VÍZ
7 csomag vaníliás pudingpor

ketet a krémnek: le van írva hogy hogy kell csinálni


A Krémeske elkészítési módja:
tészta: a margarint a lisztel elmorzsoljuk, hozzá adjuk a tojás sárgáját csipet sót és a tejfölt, ezeket összedolgozzuk és 1 órát pihentetjük, vékonyra nyújtjuk, majd 2 lapot sütünk belőle, VIGYÁZZZ mert nagyon örik, majd ha a krém belekerül, és kihült akkor az majd megpuhítja. forma készítése: kell egy forma amibe beletesszük a krémet, és hogy amíg ki nem hül addig ne folyon szét. karton lapból csinálj egy 4 szögletű keretet, amit tűzőgéppel megtüzöm. esetleg betekerjük alufóliával hogy ne ázzon el a karton, én néha betekerem néha nem, az a lényeg hogy legalább 10 cm magas legyen a keret krém: a cukorból 9 kanál cukrot a 9 tojás felvert habjába beletesszük és tovább verjük. vízben megfőzzük pudingokat és a maradék cukrot(úgy mint a rendes pudingot) a habot a még forró pudingba keverjük, nem verjük csak szépen kavargatjuk, és (fontos hogy a puding tényleg forró legyen ). tehát a tepsi aljára teszem az 1 tészta lapot, ráteszem a keretet, és beletöltöm a krémet, ezt elegyengetem, majd rárakom a 2. tészta lapot ka nagyobb a lap mint a keret én ollóval levágom. a tésztát kicsit lenyomkodom, de csak annyira hogy jól össze ragadjon. ha reggel csinálod akkor már este lehet enni, de jobb ha 1 napot vársz, addigra a tészta is megpuhul és szépen lehet szeletelni, porcukorral kínáljuk


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémeske elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook