Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hamis Eszterházy golyók recept

Hamis Eszterházy golyók recept

A Hamis Eszterházy golyók hozzávalói:
20 dkg darált dió
10 dkg fehér csoki
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg puha vaj
8-10 dkg keksz morzsa
2 ek dió likőr (rumaroma is jó)
késhegynyi fahéj

porcukor a hempergetéshez


A Hamis Eszterházy golyók elkészítési módja:
A darált diót összekeverem a kekszmorzsával, a fahéjjal, a dió likőrrel és a cukorral. A vajat és a csokit megolvasztom, és belekeverem a masszába. Összegyúrom, olyan állagúra, mintha kókuszgolyó lenne (ha kemény, kis tejet lehet bele tenni). Hideg helyre teszem 1 órára, és csak utána készítem a gombócokat. Ismét hűtés, majd 1-2 óra múlva meghempergetem a porcukorban, és betöltöm a mignon papírba.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hamis eszterházy golyók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook