Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rózsa Zabpelyhese recept

Rózsa Zabpelyhese recept

Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Rózsa Zabpelyhese hozzávalói:
30 dkg zabpehely
3,5 dl tej
3 db tojás
5 e.k cukor
5 dkg margarin
fél citrom
fél cs. sütőpor
gyümölcs ízlés szerint


A Rózsa Zabpelyhese elkészítési módja:
A zabpelyhet addig áztatjuk tejben, amíg teljesen magába szívja. Közben 3. e. k. cukorral, fél citrom reszelt héjával, margarinnal és sütőporral habosra keverjük a tojások sárgáját. Hozzá a tejes zabpehely, vajazott, zsemlemorzsás tepsibe öntjük,gyümölcs darabokkal megrakjuk, előmelegített sütőben félig sütjük. A maradék cukorral felvert tojás fehérjét rásímítjuk, készre sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rózsa zabpelyhese elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook