Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Iboly féle kifli vagy almáslepény recept

Iboly féle kifli vagy almáslepény recept

Az Iboly féle kifli vagy almáslepény hozzávalói:
A tésztához:
40 dkg liszt
18 dkg zsír vagy 22 dkg Rama
1 egész tojás
2 dkg élesztő
1 kefir
pici só és cukor

Az almás töltelékhez:
Kb. 1 kg alma szeletelve, párolva
10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
1 kávéskanál mézes fűszerkeverék


Az Iboly féle kifli vagy almáslepény elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összedolgozom, hogy rugalmas kelt tészta legyen. Kb. 1/2 órát kelesztem. Az almát meghámozom, vékony szeletekre vágom, és a cukorral megpárolom, majd hozzáadom a fűszerkeveréket. A két részre osztott tésztát gáztepsi nagyságúra sodrom. Picit megszórom zsemlemorzsával, és ráterítem az almát, ezt is megszórom egy picit a zsemlemorzsával. Légkeveréses sütőben 160 °C-on 25-30 percig sütöm.

Ez a tészta lekváros,- diós,- mákos kiflinek is finom!
Én zsírral szoktam készíteni, mert szerintem omlósabb.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az iboly féle kifli vagy almáslepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook