Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vendégváró "barack" recept

Vendégváró "barack" recept

Elkészítési idő 60 perc

A Vendégváró "barack" hozzávalói:
* A töltelékhez:
o piros és zöld ételfesték
o 1 dl rum
o 5 dkg vaj vagy sütőmargarin
o 2 evőkanál baracklekvár
o 3 evőkanál darált dió
o 2 evőkanál kakaó
o 15 dkg cukor
o kristálycukor a forgatáshoz
* A tésztához:
o szükség szerint tejföl
o 1 kiskanál szódabikarbóna
o 1 evőkanál ecet
o 3 db tojás
o 25 dkg szitált porcukor
o 25 dkg vaj vagy sütőmargarin vagy 30 dkg margarin
o 75 dkg liszt


A Vendégváró "barack" elkészítési módja:
A lisztet a vajjal vagy sütőmargarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk az ecetet, beletesszük a cukrot és összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy jól formázható tészta legyen. A tésztából szilva alakú gombócokat készítünk, és világosra megsütjük. A megsült tésztadarabok belsejét a talpuk felől kiszedjük, és tálba gyűjtjük. A 15 dkg cukorból a kakaóval, és a 1,5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a dzsemet, a vajat vagy sütőmargarint, a rumot, és simára keverjük. Ezzel a krémmel a kikapart barackokat megtöltjük, és párosával összeragasztjuk. Kettő kis csészében piros, illetve zöld ételfestéket oldunk annyi vízben, hogy ne legyen rikítóan erős. A barackok egyik oldalát a zöld, a másikat a piros festékbe mártjuk, és azonnal kristálycukorba forgatjuk. Zöld levelet szúrhatunk bele, hogy élethűbb legyen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vendégváró "barack" elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook