Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gizi diós tortája recept

Gizi diós tortája recept

A Gizi diós tortája hozzávalói:
A keresztanyámtól kaptam ezt a receptet! Hihetetlen finom!


A Gizi diós tortája elkészítési módja:
4 tojás sárgája 28 dkg kristálycukor 10 evőkanál víz 20 dkg liszt 10 dkg dió 1 sütőpor Ezeket keverd össze, majd a 4 tojás felvert habját is lazán keverd bele. 200 Fokon, kb. 40 percig süsd meg egy kör alakú formában. Két fajta krém készül hozzá: 1. áztass be 10 dkg diót tejbe, majd adjál hozzá: 15 dkg vajat 15 dkg porcukrot. Keverd össze! 2. Ezt a krémet főzni kell!!! 2 és fél dl tej 3 dkg liszt 2 evőkanál kristálycukor Ezeket összefőzöm, majd levéve a tűzhelyről keverjünk bele 1 tojást! Miután a két krém készen van, keverjük össze jól! Ha kihült a tészta, vágjuk ketté, vagy 3 résszé, és kenjük meg, a végén kívülről is kenjük meg a tortát, s díszítsük dióval, vagy valami mással! Jó étvágyat!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gizi diós tortája elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook