Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos epres lepény recept

Habos epres lepény recept

A Habos epres lepény hozzávalói:
5 db tojás,
10 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
sütőpor,
lekvár,
1/2 kg eper (vagy más gyümölcs, esetleg befőtt),
4 tojásfehérje,
15 dkg cukor.


A Habos epres lepény elkészítési módja:
5-10 tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt, megkenjük lekvárral, befedjük félbevágott eperrel. A tetejére simítjuk a 4 db tojásfehérjéből és a 15 dkg cukorból vert kemény habot. Ezután már nem sütjük tovább, inkább szárítjuk gyenge lángon.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos epres lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook