Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diókrémes tekercs recept

Diókrémes tekercs recept

A Diókrémes tekercs hozzávalói:
Tészta:
7 tojás
7 evőkanál porcukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
1/2 cs. sütőpor
1 evőkanál liszt
1 mokkáskanál szalakáli
15 dkg darált dió

Krém:
20 dkg darált dió
1,5 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
kevés rum


A Diókrémes tekercs elkészítési módja:
A 7 tojás fehérjét a porcukorral habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, zsemlemorzsát, sütőport, lisztet, szalakálit és a darált diót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (tűpróba!) sütés után még melegen felgöngyöljük, mint a piskótatekercset. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet: a darált diót megfőzzük a tejben és kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt dióhoz adjuk. Kevés rummal ízesítjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a tésztatekercset, úgy, hogy egy vékony réteg krém a külsejére is jusson.

Díszítésként villával kicsit megcsíkozom a krémet és csokit reszelek rá. Jól lehűtve szépen szeletelhető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diókrémes tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook