Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Bodzapálinka recept

Bodzapálinka recept

A Bodzapálinka hozzávalói:
1,5 kg szemezett bodzabogyó,
50 dkg cukor,
1 vaníliarúd,
5 dl 96 %-os alkohol


A Bodzapálinka elkészítési módja:
Főzd a bodzabogyót 2,5 dl vízzel, a cukorral, a vaníliarúddal egy óra hosszat közepes lángon. Ezután szitán keresztül öntsd fazékba, és egy napig hagyd fölötte, hogy lecsöpögjön. A következő nap a szűrletet főzd fel, majd hűtsd le és keverd össze az alkohollal. Töltsd palackokba, jól zárd le és 1-2 hónapig érleld.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A bodzapálinka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook