Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Bodzaszörp (főzött) recept

Bodzaszörp (főzött) recept

A Bodzaszörp (főzött) hozzávalói:
35-45 bodzavirág,
3 db citrom,
3 kg kristálycukor,
30 szem citrompótló


A Bodzaszörp (főzött) elkészítési módja:
Tegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba, (nekem kimondottan "szörpös vödröm" van) és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje őket. Adjuk hozzá a karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze, majd fedjük be. Hagyjuk a konyhában és áztassuk legalább egy napig. Másnap sűrű szövésű anyagon szűrjük át, majd öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, zárjuk le, majd dunsztoljuk (száraz dunsztban)egy napig.

Készíthetjük mézzel is, cukor helyett körülbelül 3 kilónyi mézet használjunk az elkészítéséhez, de cukorbetegek készíthetik édesítőszerrel is.
Használhatunk hozzá befőtt tartósítószert is.


Nálunk "nagyüzemben megy a készítése", külön erre a célra "szörpös vödröt" is beszereztem. :-)


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A bodzaszörp (főzött) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook