Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szaloncukor (konzum) recept

Szaloncukor (konzum) recept

A Szaloncukor (konzum) hozzávalói:
1/2 kg cukor,
2 kanál víz
2 kanál szörp (eper, málna... vagy erős feketekávé)


A Szaloncukor (konzum) elkészítési módja:
A cukrot a 2 kanál vízzel megöntözzük és főni tesszük. Mikor már olyan sűrűre főtt, hogy cukrosodik, hozzáöntünk két kanál szörpöt ( aszerint milyen ízesitést akarunk)Még 8 percig főzzük, akkor kiöntjük porcelán edénybe és keverjük, amíg kihül. Vizes kézzel négyszögeket, golyócskékat formálunk, lapos porcelán tálra rakjuk ki és ha megszáradt selyempapírba csomagoljuk.

Ha kinyújtod 1,5 cm vastagságura, éles vizes késsel a kívánt formára vághatod.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szaloncukor (konzum) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook