Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Káposztás sztrapacska II. recept

Káposztás sztrapacska II. recept

A Káposztás sztrapacska II. hozzávalói:
1,5 kg burgonya
0,4 kg liszt
2 db.tojás
0,5 kg savanyú káposzta
0,1 kg füstölt szalonna



A Káposztás sztrapacska II. elkészítési módja:
A szalonát felkockázzuk,majd saját zsírjára sütjük.A szalonnatepertőt kiszedjük,félre tesszük.A savanyú káposztát a szalonna zsírra tesszük,és megpároljuk.Fazékban vizet forralunk,és enyhén meg sózzuk.A burgonyát meghámozzuk,majd lereszeljük,hozzákeverjük a nyers tojásokat,sózzuk majd annyi lisztet dolgozunk hozzá,hogy galuska sűrűsségű tésztát kapjunk.A forrásban lévő vízbe nokedlit szaggatunk ,majd ha feljön a víz tetejére,leszűrjük és forró vízzel leöblítjük,miután lecsöpögtettük,a megpárolt káposztával összekeverjük,tepertővel tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A káposztás sztrapacska ii. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook