Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Sült vaddisznószelet káposztával recept

Sült vaddisznószelet káposztával recept

Elkészítési idő 120 perc

A Sült vaddisznószelet káposztával hozzávalói:
60 - 70 dkg. vaddisznólapocka vagy tarja,
só,
1 kiskanál fűszerpaprika,
1 evőkanál köménymag,
50 dkg. savanyú káposzta,
2 evőkanál sertészsír,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
1 evőkanál porcukor,
1 dl.száraz fehér bor,
néhány szál petrezselyemzöld


A Sült vaddisznószelet káposztával elkészítési módja:
A húst gondosan megtisztítjuk, majd konyharuhával leitatjuk róla a nedvességet és enyhén kikent tepsibe tesszük. Meghintjük sóval, köménymaggal és lefedve lassú tűzön sütni kezdjük. Sütés közben folyamatosan locsolgassuk a kisült hús zsiradékával, levével. Ha ez nem elégséges, akkor öntsünk hozzá kevés forró vizet és a locsolgatást ezzel folytassuk. Kb.35 - 40 perc múlva levesszük róla a tetőt, megfordítjuk és puhára sütjük úgy,hogy a teteje jól átpiruljon, de a hús ne száradjon ki. Amíg a hús sül, addig egy másik edényben zsírt hevítünk, amin megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát majd hozzáadjuk a savanyú káposztát is a levével együtt ( ha nagyon savanyú, akkor előzetesen átmossuk), majd megszórjuk köménymaggal és lefedve pároljuk. Ha a levét túlságosan elvesztené a folyadékot borral pótoljuk. Félig megpuhult állapotban szükség, - illetve ízlés szerint sózzuk és meghintjük őrölt fekete borssal. Befejezés előtt porcukrot és fűszerpaprikát keverünk hozzá és ezekkel még egyszer átforrósítjuk. A hűst felszeleteljük. Sós burgonyával, burgonya roláddal vagy knédlivel és párolt káposzta körítéssel kínáljuk.Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel is díszíthetjük.


Kategória: Vadételek receptjei


A sült vaddisznószelet káposztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook