Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Tejszínes-gombás szarvasragu. recept

Tejszínes-gombás szarvasragu. recept

A Tejszínes-gombás szarvasragu. hozzávalói:
másfél kg felsál,
Négy dl tejszín,
két dl tej,
egy fej vöröshagyma,
10dkg vargánya,egy-két fej barnacsiperke
egy csapott evőkanál fehérbors,
fél ek. lestyán, és csombor,



A Tejszínes-gombás szarvasragu. elkészítési módja:
A felkockázott hagymát kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a lehártyázott, felcsíkozott felsálat, amit egy kicsit megpirítunk,hogy levet engedjen, majd kevés sót adunk hozzá és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a többi fűszert, kevés vizet és néha megkevergetve tovább főzzük. Mikor már majdnem kész-a hús már alig rágós-, hozzáadjuk a felcsíkozott gombát, a tejszín és a két dl tejet, ízlés szerint sózzuk, majd készre főzzük. Tarhonyával és száraz fehérborral(rajnai rizling, olaszrizling, rizlingszilváni) kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Vadételek receptjei


A tejszínes-gombás szarvasragu. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook