Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Káposztás bab füstölt csülökkel recept

Káposztás bab füstölt csülökkel recept

Elkészítési idő 120 perc

A Káposztás bab füstölt csülökkel hozzávalói:
1 kg. füstölt hátsó sertéscsülök,
50 dkg. száraz fehér baba,
1 kg. savanyú káposzta,
3 dl. tejföl,
6 evőkanál liszt,
2 evőkanál sertészsír,
1 nagy fej vöröshagyma,
só,
csipetnyi őrölt fekete bors,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika


A Káposztás bab füstölt csülökkel elkészítési módja:
A babot átválogatjuk, megmossuk és előző este beáztatjuk. Másnap az áztató levet elöntjük és kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Egy másik edényben feltesszük főni a megmosott sertéscsülköt annyi vízzel, amennyi ellepi. Puhára főzzük, kicsontozzuk, feldaraboljuk, és a húst a lébe visszatesszük, majd ehhez hozzáadjuk a megfőzött, de leszűrt babot. Külön főzzük a savanyú káposztát is. amit ha megfőtt leszűrünk és leve nélkül adjuk a csülökhúsos-babos léhez. Ekkor újra felfőzzük, ízesitjük ha szükséges kevés sóval és őrölt feketeborssal. Közben zsírt olvasztunk, amiben az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk majd hozzáadva a lisztet, a fűszerpaprikát és kevés vizet felengedve hígabb rántás készítünk, amivel az ételt besűrítjük. Tejföllel elkeverve, vagy külön tányérkába téve kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A káposztás bab füstölt csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook