Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Vadasmártás tésztával recept

Vadasmártás tésztával recept

Elkészítési idő 30 perc

A Vadasmártás tésztával hozzávalói:
3-4 személyre:
- egy csomag mélyfagyasztott vadasmártás
- egy csomag mélyfagyasztott húsgombóc (levesbetét)
- 500 gr tészta (általában csőtésztával csinálom)
- tejföl
- cukor
- mustár


A Vadasmártás tésztával elkészítési módja:
Felteszem a vizet a húsgombócoknak is, és a tésztának is. Addig elkészítem a mártást: egy kis vizet teszek az edény aljára, beleteszem a fagyott állapotú vadast, és addig kevergetem, amíg fel nem enged. Ha felengedett, cukorral, mustárral ízesítem, és a legvégén teszek hozzá 1-2 kanál tejfölt. Kicsi vízzel lehet higítani is. A húsgombócokat és a tésztát hagyományos módon kifőzöm, ha elkészültek, a husit beleteszem a mártásba, a tésztát leszűröm. És már lehet is tálalni. Finom és gyors.

A húsgombóc helyett lehet bélszínrolót is sütni bele, azzal finomabb.


Kategória: Egytálételek receptjei


A vadasmártás tésztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook