Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Almás-barackos sült metélt recept

Almás-barackos sült metélt recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Almás-barackos sült metélt hozzávalói:
30 dkg széles metélt tészta
50 dkg alma
2 egész tojás
6 dkg vaj
3 evõkanál sárgabaracklekvár
1 mokkáskanál õrölt fahéj
ízlés szerint porcukor.


Az Almás-barackos sült metélt elkészítési módja:
A tésztát eltördelem és forrásban lévõ sós vízben megfõzöm. Lecsöpögtetem és leöblítem, majd összekeverem 5 dkg olvasztott vajjal. Az almát meghámozom, kicsumázom és nagy lyukú reszelõn lereszelem. A tojásokat habosra verem, hozzáadom a sárgabaracklekvárt, a fahéjat és a reszelt almát. Jól összekeverem, ezután kevés porcukorral ízesítem. A maradék vajjal kikenek egy tûzálló tálat vagy tepsit, és egy réteg fõtt tésztával kirakom az alját. Erre rásimítok egy réteg almás tölteléket, majd a tésztával folytatom. Addig rétegezem, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére alma kerüljön. Elõmelegített, forró sütõben 20 percig sütöm, és kockákra vágva tálalom. Hidegen is, melegen is egyformán kitûnõ.


Kategória: Tésztafélék receptjei


Az almás-barackos sült metélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook