Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládékenyér (maradék tojásfehérje felhasználására) recept

Csokoládékenyér (maradék tojásfehérje felhasználására) recept

A Csokoládékenyér (maradék tojásfehérje felhasználására) hozzávalói:
12 dkg vaj (vagy Rama margarin)
12 dkg porcukor
3 púpozott evőkanál kakaópor (vagy 8 dkg olvasztott csoki)
12 dkg darált dió
4 tojás fehérje
6 dkg liszt
a tetejére porcukor


A Csokoládékenyér (maradék tojásfehérje felhasználására) elkészítési módja:
A vajat vagy margarint a cukorral habosra keverjük,majd tovább keverve hozzá adjuk a kakaót,vagy az olvasztott csokit,a darált diót és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Végül a lisztet is belekeverjük óvatosan. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Forró sütőbe toljuk,majd 5 perc múlva kissé lejjebb vesszük a hőt,így sütjük tűpróbáig. Ha megsült deszkára borítjuk,a papírt lehúzzuk róla. Ha kihűlt,porcukorral megszórjuk,keskeny,hosszú szeletekre vágjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládékenyér (maradék tojásfehérje felhasználására) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook