Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Feketeerdei Meggytorta

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Feketeerdei Meggytorta
Kategória:Sütemények, édességek
Hozzávalók:Csokis piskóta:7 db tojás,14 dkg cukor,18 dkg liszt,fél csomag sütőpor,3 dkg kakaópor

Meggykrém:1 üveg magozott meggybefőtt,2 csomag vaníliás pudinpor,cukor ízlés szerint

Csokis tejszínkrém:3 dl tejszín,másfél csomag tejszínhabfixáló por,2 evőkanál kakaópor,porcukor

Tejszínhab:6 dl tejszín,porcukor,3 csomag habfixálópor
Elkészítés:-Piskóta:Tojásokat kettéválasztjuk,a sárgáját a cukor felével kikeverjük,a fehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral.A sárgáját és fehérjét ÓVATOSAN összekeverjük,majd nagyon óvatosan belekeverjük a lisztet(liszt+sütőpor+kakaópor összekeverjük),kivajazott,lisztezett kerek tortakarikában 30 perc alatt megsütjük.
A meggybefőttet levével együtt felforraljuk ízesítjük cukorral ha kell,a pudingport kevés vízzel elkeverjük majd ha forr a meggyünk beleöntjük és lassú tűzön csomómentesre főzzük.
A piskótát 3 felé vágjuk,az alsó részre rákenjük a még meleg de nem forró meggykrémet rátesszük a következő lapot és teljesen kihűtjük.
Addig elkészítjük a csokis tejszínhabot.3 dl tejszínt kemény habbá verjük,beletesszük a porcukrot ízlés szerint plusz a habfixálót és kakaóport ezt rákenjük a kihűlt tortánkra,majd rátesszük a 3.lapot is.
Felverjük a 6 dl tejszínt,bele a porcukrot,habfixálót majd ezzel körbe kenjük a tortánkat és a tetejét habzsákból felfecskendezzük.
Tetejét meggyszemekkel és csokiforgáccsal díszítjűk.
Tanácsok:A meggykrémnél vigyázzunk ne hütsük ki teljesen mert megköt,hanem még jó melegen de ne fórrón kenjük a lapra.Ezután hűtsük ki teljesen!
Tejszínhabnál a porcukrot,kakaóport és a habfixálót csak akkor keverjük bele amikor már majdnem teljesen kemény a hab.Zselatin nem kell a habba erre tökéletes a habfixáló!
Elkészítési idő:90 perc
Felvitte:tneksz, 2006-09-23, 18:39