FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Házi krémes

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Házi krémes
Kategória:Sütemények, édességek
Hozzávalók:Tésztához: kb.1,5 kg liszt,3 tojás sárgája,1k.kanál só, kis kanál szódabikarbóna, langyos víz, 2 evőkanálecet, 70dkg. sertés darált háj, 2 pohár tejföl.
A krémhez:8 db tojás fehérje, 20 dkg cukor, 1,3 liter víz 4 cs. vanilia puding.
Elkészítés:A tésztát két részben kell elkészíteni.
1. 1 kg liszt,3tojás sárgája, só, tejföl, és a szódabikarbónát annyi langyos vízzel meggyúrni, hogy a tészta jó puha legyen.
2. A 70 dkg. hájat, 2 evőkanál ecetet és egy kis liszttel összedolgozni úgy, hogy a tészta kemény legyen.

A két tésztát (a puha és a kemény) össze kell jól dolgozni. Ha lágyra sikert a tészta,lisztet kell még hozzá adni annyit, hogy a tészta nyújtható legyen. Egy kicsit pihentetni kell.

Az összedolgozott tésztát megmérem és kb.18-20 dkg - os cipókat formálok. Ezután a cipókat egyesével elnyújtani, minél többször annál szebb leveles tésztát kapunk belőle. Elnyújtás után több rétegben hajtsuk össze így lesz leveles a tésztánk.
Egy tepsi tésztához kettő gombócot félre teszünk, a többit le lehet fagyasztani.
Sütés: Egy gombócot nagyon vékonyra elnyújtjuk és előmelegített forró sütőben világosra sütjük. Sütés után azonnal krémes nagyságúra vágjuk ( így nem törik el) majd a másik lapra tesszük a krémet, amit nem daraboltunk fel.
Krém készítése:Egy kb. 3-4 literes lapos edénybe felteszünk 1 liter vizet 20 dkg. cukorral forralni, és amikor a víz forrik bele öntjük a 3 dl. vízzel fel oldott vanilia pudingot. Egy kicsit főzzük. Majd ezt félre tesszük és a 8 tojás fehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verünk. a kemény habot a még langyos pudinghoz keverjük szép óvatosan, hogy ne legyen darabos a krém. Egy nagyon keveset hűlni hagyjuk, és a kisült tésztára ráöntjük a krémet, majd a feldarabolt kockákat a tetejére helyezzük. Ha egy kicsit dermedt már a krém, késsel óvatosan a kockák mentén feldaraboljuk a tészta alját is. porcukorral meghintve nagyon finom.
Tanácsok:A nyolc tojás sárgájából csöröge tésztát szoktam készíteni.
Elkészíteni sokkal hamarabb van, mint leírni!
Ha valami nem érthető írj privibe. Válaszolok szívesen.
Felvitte:rózsa45, 2008-09-15, 16:23