Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tormás káposzta székelyesen

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Tormás káposzta székelyesen
Kategória:Zöldséges ételek
Hozzávalók:10 kg. édes káposzta,
4 kg. zöldpaprika,
1 kg. tisztított torma
1 liter 10%-os ételecet,
80 dkg. kristálycukor,
20 gramm natrium-benzoát
2 púpozott evőkanál só
Elkészítés:A káposzta torzsáját kivágjuk, majd finoman legyaluljuk. Enyhén sózzuk, majd 5 - 6 órát letakarva állni hagyjuk. A végén kicsavarjuk, de a levet visszatartjuk. Közben megtisztítjuk a zöldpaprikát, ledaráljuk. A tormából 6-8 szeletet meghagyunk, a többit lereszeljük. Végül a káposztát, a reszelt tormát és a paprikát egymáshoz adjuk és alaposan átkeverjük. Az ecetben feloldjuk a cukrot, s ezt is hozzáadva újból átkeverjük, majd letakarva másnapig állni hagyjuk.Átkeverés után üvegbe rakjuk, a tetejére tormaszeletet teszünk és lezárva hűvös helyen tároljuk.
Tanácsok:A mennyiségeket tetszés szerint csökkenthetjük. Ha összeért finom salátaféle húsételekhez
Felvitte:varbóc, 2008-08-28, 18:21