Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kolbászos leves savanyúkáposztával recept

Kolbászos leves savanyúkáposztával recept

A Kolbászos leves savanyúkáposztával hozzávalói:
30 dkg savanyúkáposzta

20 dkg füstölt kolbász

1 nagy fej hagyma

2 marhahúsleves kocka

3 evőkanál olaj

1-2 evőkanál liszt

pirospaprika

1 teáskanál őrölt kömény

1-2 babérlevél

2 dl tejföl

10 dkg gersli (árpagyöngy)

.


A Kolbászos leves savanyúkáposztával elkészítési módja:
Egy nagyobb fazékban világos rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát, minden fűszert, a karikára vágott kolbászt,a gerslit, a savanyúkáposztát, leveskockát, és felöntjük egy liter vízzel. Amint megfőtt, forrón tálaljuk, és a tányérban tejföllel megöntözzük.

Akkor finom, ha a káposzta kissé ropogós marad. Gyakran készítem, mert viszonylag olcsó és laktató.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kolbászos leves savanyúkáposztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook