FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Kannás savanyú télire

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Kannás savanyú télire
Kategória:Savanyúságok
Hozzávalók:10liter víz
20evőkanál só
1kg12dkg cukor
1.5 liter20%-os ecet
3evőkanál NA Benzolát
1 evőkanál borkénpor
fűszerek tetszés szerint.
/egész bors, babérlevél, mustármag,kapor/
Elkészítés:A vizet a sóval,cukorral,ecettel felforralom, ha kihült beleteszem a többi hozzávalót.Ezt a lémennyiséget két 10 literes műanyagvödörbe osztom el.Ahogy érnek a kertben a zöldségek, olyan sorrendben meggyalulva teszem a lébe.Sózni már nem kell.A vegyes savanyúhoz uborkát, hagymát, káposztát, sárgarépát, paprikát, zöldparadicsomot, karfiolt lehet tenni.
Tanácsok:Fontos, hogy a vödörnek teteje legyen, és hűvös helyre rakjuk.Ha tele van a kanna, kb.másfél hónapig nem használunk belőle, hogy az ízek jól összeérjenek.Aki nem szereti hogy ropog a bors a foga alatt kis vászozacskóba téve bele is lehet
ógatni a lébe, így az íze megmarad, de nem zavar.
Próbáljátok ki, jó étvágyat hozzá!
Elkészítési idő:30 perc
Szénhidráttartalom:minimális gramm
Zsírtartalom:nincs gramm
Felvitte:vazsu, 2008-07-24, 18:05