Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kalapos karfiol recept

Kalapos karfiol recept

A Kalapos karfiol hozzávalói:
1 karfiol (kb. 60 dekás)
fél kiló darálthús
1 hagyma
1 tojás
2 ek
liszt

bors


A Kalapos karfiol elkészítési módja:
A karfiolról levágom a leveleit és egyben hagyva, forrásban lévő sós vizben, ami majdnem ellepi, 5-10 percig főzöm. Utána lecsöpögtetem. Bekapcsolom a sütőt és közben összegyúrom a darálthúst a tojással, kockára vágott hagymával, 2 ek. liszttel, sóval, borssal. Ezzel a húsmasszával beboritom a karfiolt. Egy tűzálló tálat kizsíroztam és beleültettem a kalapos karfiolt. 200 fokon, kb. 40 percig sütöttem.

Tejföllel, vagy tartárral nyakonöntve tálald.:)


Kategória: Húsételek receptjei


A kalapos karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook