FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Narancsos kacsa (amc recept)

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Narancsos kacsa (amc recept)
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:4 személyre:
1 sovány pecsenyekacsa
2 narancs
1/2 dl vörösbor
3 gerezd fokhagyma
2 szem szegfûszeg, só, bors
Elkészítés:A megmosott és leszárított kacsát negyedekre vágjuk. A zsíros bõrbõl csak annyit hagyunk rajta, amennyi feltétlenül szükséges.
A húsdarabokat félretesszük. A hagymát tisztítás után finomra metéljük. A narancsokat megmossuk, a sárga héjukat vékonyan lehámozzuk és finomra vágjuk.
A fehér bundát egészen levágjuk, a narancsot felkarikázzuk, és a karikákat kockákra aprítjuk. A fokhagymát összezúzzuk.
A legnagyobb méretû AMC-serpenyõt felforrósítjuk, majd a bõr nélküli oldalával egyenként beletesszük a kacsadarabokat. Ha megpirult, és "önként" elválik az edény aljától, megfordítjuk, és a bõrös felét is megpirítjuk. Azonnal mellétesszük a hagymát, a fokhagymát és a szegfûszeget, beleszórjuk a finomra vágott narancshéjat, majd ráöntjük a vörösbort, és megsózzuk, megborsozzuk. Befedjük.
A hõforrást a minimumra visszakapcsoljuk, és anélkül, hogy a fedõt levennénk, 40 percig pároljuk. Ekkor mellérakjuk a narancskockákat, és ismét befedve, további 30-35 percig pároljuk.
Ezután levesszük a fedõt, és a felesleges levét elpárologtatjuk.
Köret- és italajánlat: Mindenféle párolt zöldség és gombás rizs illik hozzá. Azzal a vörösborral kínáljuk, amivel fõztük.

kcal/kJ 750/3720
fehérje/zsír 95 g/33 g
szénhidrát 10 g
Felvitte:elvira1, 2006-08-07, 09:10