Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Borjúpaprikás (amc recept)

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Borjúpaprikás (amc recept)
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:4 személyre:
60 dkg kicsontozott borjúlapocka
2 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 zöldpaprika
2 paradicsom
1 evõkanál piros fûszerpaprika
1 teáskanál liszt
2 gerezd fokhagyma, só
Elkészítés:A húst megmossuk, leszárítjuk, majd egyforma kockákra vágjuk.
A hagymát hámozás után finomra aprítjuk, a megmosott zöldpaprikát kicsumázzuk és felszeleteljük, a paradicsomot is szeletekre vágjuk.
A fokhagymát összezúzzuk.
A 24 cm átmérõjû AMC-serpenyõt felmelegítjük, majd lepirítjuk benne a húsdarabokat. Ha már elválnak az edény falától, addig kevergetjük, amíg a hús minden darabkája megpörkölõdik.
Ekkor hozzáadjuk a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd egy percig még tovább pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, megsózzuk, gyorsan összekeverjük, és befedjük. A hõforrást a minimumra állítva, 45 percig pároljuk anélkül, hogy az edény fedelét felnyitnánk.
Végül a lisztet, 2 evõkanál vizet és a tejfölt simára keverve, ráöntjük a húsra. Óvatosan összekeverjük, befedjük, és a hõforrást kikapcsolva, még 10 percig hagyjuk befedve.
Tipp: Ha nem teszünk tejfölt bele, akkor borjúpörkölt az étel neve. Ez utóbbi esetben a lisztet sem keverjük bele.
Köret- és italajánlat: Galuska vagy sós burgonya és száraz fehérbor vagy hûtött sör illik hozzá.

kcal/kJ 272/1142
fehérje/zsír 34 g/12 g
szénhidrát 7 g
Felvitte:elvira1, 2006-08-07, 09:06