Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Pacalpörkölt (amc recept)

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Pacalpörkölt (amc recept)
Kategória:Egytálételek
Hozzávalók:4 személyre:
60 dkg marhapacal
2 nagy fej vöröshagyma
2 zöldpaprika,
1 paradicsom (vagy 3 evõkanál konzerv lecsó)
3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál piros fûszerpaprika
2 szál zellerzöld
2 evõkanál ecet, 1 teáskanál liszt só, bors
Elkészítés:A pacalt többször váltott vízben gondosan megmossuk, majd az AMC-kombitálba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. A vízbe beleöntjük az ecetet, és 1 órán keresztül áztatjuk.
Ezután az ecetes vizet leöntjük, a pacalt leöblítjük.
Közben a 20 cm átmérõjû AMC-fazékban vizet forralunk, amelybe beledobjuk a pacalt. Az újraforrástól számított 10 percig fõzzük, majd leszûrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Ezután fogunk hozzá a tulajdonképpeni ételkészítéshez.
Az elõfõzött pacalt vékony, hosszú csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprózzuk. A megmosott zöldpaprikát, paradicsomot és zellerzöldet finomra vágjuk.
A 20 cm átmérõjû AMC-fazekat a pároláshoz elõmelegítjük, és beletesszük a hagymát. Kevergetve üvegesre fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot és a zellerzöldet. Egy-két percig tovább kevergetjük, ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott pacalt, és még egy percig tovább pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, megsózzuk és jól összekeverjük, majd gyorsan befedjük. A hõforrást a minimumra csökkentjük, és legalább 70 percig pároljuk, de közben egyszer sem vesszük le a fedõt! Ezután megnézhetjük, megpuhult-e a pacal. Ha igen, liszttel elkevert fél dl vízzel besûrítjük, és folytonosan kevergetve jól kiforraljuk.
Köret- és italajánlat: sós burgonyával, salátával és könnyû vörösborral a legfinomabb.
(Aki szereti a csípõs ízeket, cseresznyepaprikával vagy csípõspaprika-krémmel is fûszerezheti.)

kcal/kJ 111/464
fehérje/zsír 11 g/5 g
szénhidrát 4 g
Felvitte:elvira1, 2006-08-07, 09:04