Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Mandulás cseresznyefelfújt

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Mandulás cseresznyefelfújt
Kategória:Sütemények, édességek
Hozzávalók:
• 4 tojás
• 6 evőkanál cukor
• 5 evőkanál liszt
• 1 kávéskanál sütőpor
• 7 dl tejszín
• 12 dkg cseresznyebefőtt (leve nélkül)
• 4 dkg szárazon pirított mandulaszelet
• A forma kikenéséhez:
• kevés vaj
• A tálaláshoz:
• porcukor
• citromfű
• A karamellöntethez:
• 4 púpozott evőkanál cukor
• 1 dl zöld tea
• 1,5 dl narancslé
Elkészítés:A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd összekeverjük a sütőporral elkevert liszttel és a tejszínnel. Ha egynemű a tészta, beleszórjuk a nagyobb darabokra vágott cseresznyebefőttet, a durvára tört pirított mandulát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazán összeforgatjuk. Kivajazott szilikonformákba háromnegyedig töltjük, a tetejére 1-1 szem cseresznyét, kevés mandulát szórunk, és 180 fokos sütőben megsütjük.

Az öntethez a cukrot közepes barnára karamellizáljuk, hozzáöntjük a forró zöld teát, a narancslevet, és 6 percig főzzük, amíg tejszínsűrűségű lesz. Megszórjuk porcukorral, és körbelocsoljuk az öntettel.
Felvitte:rohangya, 2008-06-14, 23:17